In de media


30-11-2018: Duckrace Almelo levert 5.000 euro op voor Twentse Wens Ambulance

De Duckrace Almelo die op 8 september op de Waterboulevard in Almelo werd gehouden heeft 5.000 euro opgeleverd. Organisator JCI Almelo doneert deze opbrengst aan de Stichting Twentse Wens Ambulance.

Na de afgelopen jaren al op bijzondere manieren mooie bedragen te hebben opgehaald voor verschillende doelen, organiseerde netwerkclub JCI Almelo op 8 september de Duckrace Almelo. Het evenement zorgde op zaterdag 8 september voor een kleurrijk spektakel in het water voor het stadhuis van Almelo. Maar liefst  5.000 knalgele badeendjes werden te water gelaten en streden om de eerste plek van de Duckrace. Particulieren of bedrijven konden eenden sponsoren via de website www.duckracealmelo.nl.

Opbrengst
Dankzij de vele sponsoren en donateurs, heeft JCI Almelo met de Duckrace Almelo maar liefst 5.000 euro opgehaald voor de Stichting Twentse Wens Ambulance. Deze stichting heeft als doel de wensen van langdurig zieken en (pre)terminale patiënten mogelijk te maken door passend vervoer te bieden. Onder begeleiding van vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij ze in het zonnetje worden gezet en hun ziekte even vergeten. JCI Almelo maakt dan ook graag de opbrengst van 5.000 euro van de Duckrace Almelo over naar deze prachtige stichting.

Overhandiging cheque
Wouter Markvoort, Carina van der Veen en Pim Lindeman van JCI Almelo overhandigden vorige week de cheque ter waarde van 5.000 euro aan Henk Dassen en John Westbroek van de Stichting Twentse Wens Ambulance.

 JCI Almelo
JCI Almelo bestaat uit een groep jonge en ambitieuze mensen die samen het maximale uit elkaar willen halen en een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij. JCI staat voor Junior Chamber International en is een wereldwijde netwerkorganisatie met zo’n 200.000 leden verdeeld over meer dan 100 landen. In Nederland heeft JCI een kleine honderd ‘Kamers’, zoals elke lokale afdeling genoemd wordt. De Kamer in Almelo telt circa 25 leden, bestaande uit jong ondernemende mensen met verschillende achtergronden en motivaties om lid te zijn. Voor JCI Almelo staat 2018 in het teken van ‘Local Impact’. Meer informatie is te vinden op www.jci-almelo.nl

Op de foto staan van links naar rechts Wouter Markvoort (JCI Almelo), Carina van der Veen (JCI Almelo), Henk Dassen (Twentse Wens Ambulance), John Westbroek (Twentse Wens Ambulance), Pim Lindeman (JCI Almelo).

13-08-2018: Almelo krijgt Duckrace voor het goede doel

De Waterboulevard in Almelo kleurt op zaterdag 8 september knalgeel tijdens de Duckrace Almelo, georganiseerd door JCI Almelo. Maar liefst 5.000 badeendjes dobberen dan door de Waterboulevard. De eendjes brengen geld bijeen voor het goede doel. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken! Sponsorpakketten en kaarten voor het Duckevent zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.duckracealmelo.nl.

Na de afgelopen jaren al op bijzondere manieren mooie bedragen te hebben opgehaald voor verschillende doelen, organiseert netwerkclub JCI Almelo op 8 september de Duckrace Almelo. Het evenement zorgt voor een kleurrijk spektakel in het water voor het stadhuis van Almelo. 5.000 knalgele badeendjes, die voor het goede doel kunnen worden gesponsord, worden ‘s middags te water gelaten en strijden om de eerste plek van de Duckrace. De sponsors van de eerste tientallen eendjes die over de finish komen worden beloond met mooie prijzen.

Wensen komen uit

JCI Almelo hoopt met Duckrace Almelo een mooi bedrag op te halen voor de Twentsewens Ambulance. Die stichting laat wensen van mensen met een chronische ziekte of mensen in een terminale levensfase uitkomen, door ze professioneel en comfortabel te vervoeren naar een bijzondere plek. Het geweldige werk van de Twentsewens Ambulance wordt in zijn geheel gedaan door vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor de kwetsbare medemens. JCI Almelo maakt dan ook graag de opbrengst van Duckrace Almelo over naar deze prachtige stichting.

Sponsor een eend

Wie een steentje bij wil dragen, als particulier of als bedrijf, kan eenden sponsoren via de website www.duckracealmelo.nl. Wie vooraf eenden sponsort ontvangt bovendien toegangskaarten voor het Duckevent, waar in de sponsortent naar de race kan worden gekeken. JCI Almelo heeft daarvoor verschillende sponsorpakketten samengesteld. Op de dag van het evenement kunnen er op het evenemententerrein ook eendjes worden gesponsord, zodat iedereen kans kan maken op mooie prijzen.

Kom kijken!

Duckrace Almelo wordt gehouden op zaterdag 8 september. Het evenement begint om 15.00 uur, voor het stadhuis van Almelo aan de Haven Zuidzijde. Om 16.00 uur worden de duizenden eenden te water gelaten, en zijn er mooie prijzen te winnen. Meer informatie over Duckrace Almelo is te vinden op www.duckracealmelo.nl11-03-2017: JCI Almelo zet zich in bij KNV EHBO Almelo tijdens NLdoet

Het Oranje Fonds organiseerde op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Ook vanuit JCI Almelo hebben een flink aantal leden haar steentje bijgedragen aan dit prachtige initiatief. Zij hebben het pand van KNV EHBO opgeknapt en voorzien van een likje verf en tevens schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. Daar was KNV EHBO uiteraard zeer content mee, met een mooie oorkonde als gevolg. 

bron: www.nldoet.nl


08-12-2016: JCI zamelt geld in voor Speelgoedbank

De leven van netwerkorganisatie JCI Almelo staan op zondag 18 december 2016 op de jaarlijkse Kerstmarkt in het Doelengebied in Almelo met een Wensboom. Met de Wensboom wil JCI Almelo de kerstwensen van kinderen uit minimagezinnen laten uitkomen. Bezoekers van de Kerstmarkt kunnen al voor een klein bedrag een bijdrage leveren. De opbrengst van de Wensboom gaat naar de Stichting Speelgoedbank Almelo.

Wensboom
JCI Almelo toont zich betrokken bij de maatschappij en wil laten zien dat een kleine bijdrage voor een ander het verschil kan maken. Daarom staan de leden van JCI Almelo met een Wensboom op de jaarlijkse oelenkerstmarkt in Almelo. In de Wensboom hangen kerstballen die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Bezoekers van de Kerstmarkt kunnen voor een klein bedrag een kerstbal kopen. Daarmee leveren zij een bijdrage aan een kerstcadeau voor kinderen uit minimagezinnen in de gemeente Almelo.

Speelgoed
De opbrengst van de Wensboom van JCI Almelo gaat geheel naar de Stichting Speelgoedbank Almelo. Deze stichting richt zich op kinderen van 0 t/m 12 jaar uit de gemeente Almelo waarvan de ouders gebruik maken van de Voedselbank en de Boodschappenmand. De kinderen of ouders kunnen bij de Speelgoedkast van de stichting speelgoed uitzoeken of in dit geval een kerstcadeau.

De Wensboom van JCI Almelo is beschikbaar gesteld door Elferink Kerstbomen uit Harbrinkhoek en wordt mede mogelijk gemaakt door Buro Bedenkt en Eco Nederland.

Doelenkerstmarkt
De Doelenkerstmarkt vindt plaats op de Kerstkoopzondag 18 december 2016 tussen 12.00 en 18.00 uur. Bezoekers kunnen een rondje maken langs de 80 kerstgerelateerde kramen en activiteiten in de Doelenstraat, Oranjestraat, Kerkplein, Kerkstraat en Grotestraat-Noord. Naast de Wensboom zijn er Kerstmannen, koren, Glühwein, warme chocolademelk en allerlei lekkernijen.

Over JCI
JCI Almelo is onderdeel van JCI Nederland. JCI (Junior Chamber International) is een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen. JCI heeft in Nederland ruim 2.500 actieve leden in meer dan 100 gemeenten. JCI Nederland maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van circa 170.000 leden in meer dan 116 landen. De organisatie is niet politiek of religieus gebonden. Elk JCI-lid deelt de overtuiging dat we het verschil kunnen maken door betrokken te zijn bij de maatschappij en zelf regionale, landelijke of internationale initiatieven te ontwikkelen om een blijvende positieve verandering te creëren. JCI heeft als non‐gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties.

bron: www.uitinalmelo.nl

 

08-03-2016: Column van de voorzitter

Hoe zijn jouw eerste twee maanden van 2016 bevallen? Haal jij het maximale uit je JCI-lidmaatschap? Of hobbel je rustig mee met de kamer en ben je er vooral bij als het gezellig is?

JCI is een unieke vereniging die je heel veel kán bieden, maar de waarde en het nut van je lidmaatschap bepaal je volledig zelf. Voor de lokale voorzitters is het elk jaar opnieuw een uitdaging om alle leden te betrekken en te inspireren om actief lid te zijn van de lokale Kamer. Het is stimulerend om te zien hoe vele lokale voorzitters vol energie en passie het jaar weer zijn gestart om de leden lokaal maximaal te ‘empoweren’!

De lokale impact van JCI is onze kracht in de maatschappij. Zo creëerde JCI Peelland impact door de uitreiking van de aanmoedingsprijs met als titel ‘Koploper van Peelland’. Niet alleen voor de uiteindelijke winnaar een stimulans, maar ook een goede manier om met een spetterend avondvullend programma verbinding te leggen tussen de ondernemers in de regio. Ook diverse geldbedragen werden weer overhandigd de afgelopen maand. Zo overhandigde JCI Eemland een cheque van € 30.500,- aan de Bart de Graaf Foundation om jonge mensen met een levenbepalende lichamelijke beperking te helpen een eigen onderneming te starten . JCI Quadrivium zorgde met een cheque van € 6.000,- ervoor dat de sportdag voor sporters met een verstandelijke beperking een duwtje in de rug krijgt. Beide bedragen waren extra hoog mede dankzij de verdubbelaar van onze nieuwe partner; de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (www.nsgk.nl).

Ook op landelijk niveau hebben we met het College van Afgevaardigden in Almelo een goede start van het jaar beleefd. JCI Almelo liet ons zien dat er duidelijk meer te doen is in Almelo dan ‘dat ene stoplicht op groen’. Zo openden op zaterdag vele bedrijven haar deuren om de leden van JCI Nederland te inspireren en te laten leren, met onder andere Urenco, Boessenkool, Koninklijke Ten Cate en VDL ETG. De finale van TOYP (Ten Outstanding Young Persons) op 24 februari in Rotterdam was goed bezocht en kreeg met Mark Tigchelaar een meer dan waardige winnaar. Met een verdubbeling van het aantal bezoekers ten opzichte van de eerste editie ligt de lat voor de volgende editie weer een treetje hoger om dit event verder te laten groeien.

Op internationaal niveau wordt er hard gewerkt door het team van de Stichting Wereldcongres om van 6 tot en met 10 november 2017 naar verwachting circa 5.000 bezoekers van over de hele wereld een fantastisch programma voor te schotelen. Hiervoor kunnen we (nog steeds) op alle fronten ondersteuning gebruiken. Wordt jij die landenmanager voor Colombia? Ga jij de het gesprek aan met een potentiële partner? Help je bij het uitwerken van het logistieke plan voor het congres? Bij welk onderdeel van het congres levert jouw Kamer een bijdrage? Er zijn al vele Kamers actief aan de slag met het uitwerken van plannen voor een programma-onderdeel! Schroom niet en neem contact op met info@jciwc2017.com

 Jeroen van der Ha

Nationaal voorzitter JCI Nederland 2016

bron: www.jci.nl


23-02-2016: JCI Almelo organiseert 'Lessons Learnt Sessie'

De maand januari stond voor JCI Nederland voor een groot deel in het teken van het CvA. Het CvA in januari 2016 is georganiseerd door JCI Almelo. Nu dit achter de rug is wil JCI Almelo graag haar kennis en ervaring delen met andere kamers die in de toekomst een landelijk evenement gaan of willen organiseren.

Daarom een Lessons Learnt sessie op dinsdag 22 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Theaterhotel in Almelo.

Wat komt er allemaal bij zo’n organisatie kijken, hoe zijn locaties en overige faciliteiten geregeld? Hoe is sponsoring verlopen en wat doe je wanneer? En wat had je bijvoorbeeld beter kunnen doen? Het kernteam van JCI Almelo geeft tips & tricks onder het motto: Learning by doing! Inmiddels heeft een afvaardiging van JCI Emmen ’t Suydenvelt  en JCI ’s Hertogenbosch zich aangemeld voor deze sessie. Ook interesse om de Lessons learnt sessie te volgen? Stuur een e-mail naar k.makkinga@koopmans.nl

bron: www.jci.nl


14-01-2016: 'Reclamespot voor Almelo'

De spanning begint te stijgen bij de leden van JCI Almelo (Junior Chamber International). De netwerkclub voor jong volwassenen krijgt zaterdag in het Theaterhotel honderden leden van JCI Nederland op bezoek voor een dag vol bedrijfsbezoeken, lezingen en andere activiteiten.

De 27 leden van JCI Almelo hoorden ruim een jaar geleden dat ze gastheer zijn van de algemene ledenvergadering van de overkoepelende landelijke organisatie. Die vergadering wordt traditioneel aangekleed met tal van andere activiteiten. "Iedereen binnen onze club kreeg een eigen taak en is daarmee erg druk geweest. En volgens mij heeft dat gewerkt, het belooft een mooi weekeinde te worden", zegt Kristian Makkinga, kartrekker van het evenement. "Hiermee kunnen we Almelo echt op de kaart zetten bij honderden young professionals."

Het thema van het evenement is Let's make it, een verwijzing naar de vele bedrijven in de technische maakindustrie die Almelo rijk is. Makkinga is dan ook blij dat veel bedrijven en organisaties direct hun medewerking toezegden. "We bieden onze gasten bijvoorbeeld bijzondere bedrijfsbezoeken, bijvoorbeeld bij Urenco, Koninklijke TenCate en Boessenkool." Maar ook de gemeente, Heracles, het ROC van Twente en sportwagenfabrikant Vencer uit Vriezenveen dragen hun steentje bij. Bovendien spreekt topman Loek de Vries van TenCate zaterdag de aanwezige gasten toe. "Dat zegt iets over het enthousiasme rond ons evenement. De Vries heeft het natuurlijk heel druk met de mogelijke overname van TenCate, maar houdt hiervoor toch tijd vrij in zijn agenda."

Naast de medewerking van bedrijven en organisaties uit Almelo komt de inbreng zaterdag ook van buiten. Zo is Bernard Wientjes, meermaals verkozen tot meest invloedrijke Nederlander, zaterdag de belangrijkste spreker. Vanuit zijn achtergrond als ondernemer en bestuurder spreekt hij over de toekomst van Nederland en ondernemerschap, waarbij in het bijzonder de kansen voor Twente worden uitgelicht.

Makkinga is blij dat zijn vereniging zaterdag niet alleen haar zakelijke hart toont, maar ook de maatschappelijke betrokkenheid bij Almelo. "Het diner wordt bijvoorbeeld verzorgd door leerlingen van het roc. Ook laat Jan Smit zaterdag de maatschappelijke betrokkenheid van Heracles zien. Dat is voor ons ook heel belangrijk."

Aan het eind van de dag moeten de bezoekers inzien dat Almelo – maar ook Twente als geheel – een plek is waar kansen liggen. Want als grote partijen als Bolletje, Urenco en Koninklijke TenCate uit één stad komen, dan is daar perspectief voor veel jongeren. "Almeloërs hebben snel het gevoel dat ze zich moeten bewijzen. Maar als je bekijkt wat de stad te bieden heeft gaat dat eigenlijk automatisch. Dat willen we aanstaand weekeinde aan heel Nederland laten zien. Eigenlijk is het één lange reclamespot voor Almelo."

Snel benadrukt Makkinga dat er zaterdag ook tijd is voor ontspanning. "Dat is voor een jonge club als JCI ook belangrijk. Daarom komen zaterdagavond bekende dj's als Gerard Ekdom en Ferry Somogyi naar het Theaterhotel. Want we willen ook graag laten zien dat we in Almelo een mooi feestje kunnen bouwen."

bron: TC Tubantia


10-01-2015: Netwerkers halen evenement naar de stad

ALMELO - De jaarlijkse ledenvergadering van netwerkorganisatie JCI Nederland (Junior Chamber International) wordt in januari 2016 in Almelo gehouden. 

Op de bijeenkomst komen een paar honderd ondernemende jongeren af. JCI heeft verschillende afdelingen in Nederland, waaronder een in Almelo. Twee keer per jaar komen al die afdelingen bij elkaar voor een ledenvergadering. Op 16 januari 2016 wordt die bijeenkomst in het Theaterhotel in Almelo gehouden. Er zijn dan lezingen, workshops en andere activiteiten rond het thema 'Let's make it'.

bron: TC Tubantia


15-12-2014: CVA januari 2016 naar Almelo!

JCI Almelo zet eigen stad landelijk op de kaart Almelo is in januari 2016 even het centrum van jong en ondernemend Nederland. De Almelose afdeling van JCI Nederland heeft namelijk te horen gekregen dan het de algemene ledenvergadering van 2016 mag organiseren.

ALMELO - Het bestuur van netwerkorganisatie JCI Nederland (Junior Chamber International) heeft de ledenvergadering – ook wel College van Afgevaardigden - van 2016 aan JCI Almelo gegund. Dat betekent dat Almelo op 16 januari 2016 bezocht wordt door honderden ondernemende jonge Nederlanders, die kunnen rekenen op een dag vol lezingen, workshops en andere activiteiten rond het thema ‘Let’s make it’. Het evenement wordt gehouden in en rond Theaterhotel Almelo.

De uitverkiezing is volgens Mikel Heins, voorzitter van JCI Almelo, een bevestiging van het ondernemende, enthousiaste en ambitieuze karakter van de Almelose afdeling van JCI Nederland. “Allereerst is het een enorme eer. Het is namelijk de eerste keer dat JCI Almelo een landelijk evenement mag organiseren. We mogen dan ook echt trots zijn op deze uitverkiezing, waar hard voor gewerkt is.”

Volgens Heins, voorzitter van JCI Almelo, is het thema ‘Let’s make it’ niet voor niets gekozen: “Almelo is groot geworden door de maakindustrie, opgebouwd door bedrijven als Bolletje en Koninklijke Ten Cate. Met het thema en het daaraan gekoppelde programma willen we dit aan alle Nederlandse JCI-leden laten zien.” Dat gebeurt onder meer met een breed scala aan workshops, lezingen en bedrijfsbezoeken, die allemaal tot stand komen door een intensieve samenwerking met het Almelose bedrijfsleven.

Tijdens alle onderdelen van het dagprogramma staat persoonlijke ontwikkeling van de bezoekers centraal. Heins: “JCI is een organisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar, die plezier graag koppelen aan het uitbreiden van hun kennis. Dat doen we tijdens dit evenement door de sterke punten van de stad Almelo te presenteren.”


Lustrum JCI Almelo

6 februari 2013

Klik op de link voor de fantastische beelden van ons 7de Lustrum op 12 januari 2013!

JCI kiest nieuwe voorzitter en nieuwe koers

DE RIJP, 21 januari 2013 – JCI Nederland, netwerk voor persoonlijke ontwikkeling, benoemde Frank Buijs afgelopen zaterdag officieel als voorzitter van haar organisatie. Tegelijkertijd heeft het netwerk gekozen voor een nieuwe strategische richting voor de komende jaren. Frank Buijs: “JCI is dit jaar vijfenvijftig jaar geleden in Nederland opgericht om onszelf en de wereld om ons heen te verbeteren en blijvende positieve verandering te creëren. De komende jaren richten we ons nog meer op onze kernactiviteit: persoonlijke ontwikkeling voor jonge, ondernemende generaties binnen een steeds groter wordend zakelijk netwerk. Bij zóveel maatschappelijke problemen en discussies maken we als JCI een positief verschil.”

JCI Nederland organiseert jaarlijks in meer dan 100 gemeenten over het hele land honderden vaardigheidstrainingen, bedrijfsbezoeken, zakelijke netwerkactiviteiten en inzamelingsacties. Zo was JCI Nederland met een inzameling van meer dan € 160.000,- het afgelopen jaar verreweg de grootste jaarlijkse donor van de UN Foundation ‘NothingButNets’ anti-malariacampagne.

Over JCI

JCI (Junior Chamber International) is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van circa 170.000 ondernemende mensen tot 40 jaar in meer dan 116 landen wereldwijd. Elk JCI lid deelt de overtuiging dat we onszelf en de wereld om ons heen moeten verbeteren om blijvende positieve verandering te creëren. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. In Nederland heeft JCI ruim 2.000 actieve leden in meer dan 100 gemeenten en werkt samen met onder meer Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis (www.jci.nl).

Over Frank Buijs

Het bestuurswerk als voorzitter van JCI Nederland combineert Frank Buijs (39) met zijn functie als directeur bij de Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie (VNMI). VNMI is een onderdeel van FME-CWM en is de ondernemersorganisatie van de technologische industrie.

JCI Almelo viert 7de Lustrum!
14 januari 2013

Op 12 januari 2013 was het zover, 35 jaar na oprichting heeft JCI Almelo een spetterend Lustrum georganiseerd.
De lustrumcommissie heeft Dock 19 in Almelo gekozen als locatie voor een opzwepende Latin Night! Binnenkort volgen op deze pagina de foto's van deze fantastische avond.

JCI Almelo steunde 3FM Serious Request 2012 o.a. met de actie: Soep op de Stoep!
24 december 2012                            

Op zondag 16 december is JCI Almelo in actie gekomen voor 3FM Serious Request 2012 met o.a.de actie Soep op de Stoep. Dit prachtige initiatief vond plaats tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in de oude binnenstad van Almelo. Er is maar liefst 100 liter huisgemaakte erwtensoep verkocht.

Uitbater Jeroen Bos en zijn brigade van Creatieve Catering De Smaak Van hebben zijn keuken en materialen ter beschikking gesteld om de enorme hoeveelheid soep te kunnen maken. Ook het Nederlandse Rode Kruis heeft ondersteuning geboden door collecte bussen ter beschikking te stellen. Tevens hebben de leden van JCI Almelo diverse platen aangevraagd. Op maandag 24 december is een afvaardiging naar het Glazen Huis op de oude markt in Enschede getogen om de DJ’s toe te juichen.

De definitieve opbrengst wordt op 8 januari 2013 bekend gemaakt en op GIRO 661 gestort.

 

'Bod op je bord' Food – Fun & Fundraise
15 oktober 2012

Bij deze willen wij jullie nog even van harte bedanken voor jullie aanwezigheid op onze avond "Bod op je Bord"!

Er zijn in totaal 120 gasten aanwezig geweest. De veiling voor het goede doel, stichting "Make a Wish", heeft het ongelooflijke bedrag van maar liefst
€ 5.150,00 opgeleverd. Dit hadden wij vooraf slechts kunnen wensen. Binnenkort zullen wij het totaalbedrag via een officieel moment aan de stichting "Make a Wish" overhandigen.

Mede dankzij jullie enthousiasme, gezelligheid en vrijgevigheid voor het goede doel kijken wij terug op een zeer geslaagde avond. We hopen dat jullie hier ook zo over denken. Nogmaals enorm bedankt en misschien tot op een volgend evenement van JCI Almelo!

 

JCI Almelo & Heracles Almelo ondersteunen succesvol Afrikaans voetbalproject!
PERSBERICHT

Utrecht/Almelo, 05 mei2012
Afgelopen april 2012 heeft Junior Chamber International Almelo (JCI) een project ondersteunt waarbij er
voetbalshirts zijn uitgedeeld bij de Street Academy in Ghana. Hier volgen Afrikaanse straatkinderen
onderwijs en spelen ze actief voetbal.

Voor het project ʻJCIgoesAfricaʼ van JCI (voorheen JuniorKamer) is Nederlander Ruud Tuithof naar zes
landen in Afrika gereisd om daar kinderen te ondersteunen met voetbalshirts van verschillende
betaaldvoetbalorganisaties. Onder andere Heracles Almelo, VVV Venlo, FC Utrecht, FC Twente en
KNVB-partner ING werkten mee aan dit initiatief in Togo, Niger, Nigeria, Kameroen, Ivoorkust en Ghana.
Gedurende dit project zijn scholen en dorpen bezocht waar kinderen onderwijs krijgen en sport als middel
gebruiken om de, soms moeilijke, leefomstandigheden het hoofd te bieden.
Samenvatting

JCI Almelo heeft in samenwerking met Heracles Almelo een actieve bijdrage geleverd om het project
ʻJCIgoesAfricaʼ te ondersteunen. Zoʼn 60 kinderen in Ghana zijn blij gemaakt met een shirt van de
maatschappelijk betrokken voetbalclub uit het Oosten. Ook heeft JCI Almelo de sponsoring van de
officiële KNVB shirts mogelijk gemaakt middels haar partnership met ING Bank. JCI Almelo organiseert 2
jaarlijks een landelijk voetbaltoernooi voor JCI in het Polman-Stadion in Almelo met medewerking van
Heracles Almelo. Door deze organisatie is ze in contact gekomen met het Street Academy project in
Ghana. ʻ We konden het niet nalaten om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen én de kans
voorbij te laten gaan Heracles Almelo ook in Africa te promotenʼ aldus Sven Alink, een van de project
betrokkenen.