55-jarig JCI Nederland haalt ruim twee ton binnen voor anti-malaria campagne

Geplaatst op 29-08-2013

Persbericht van woensdag 28-08-2013
Vandaag viert Junior Chamber International (JCI) in Nederland het grote succes van de anti-malariacampagne, die ze de afgelopen twee jaar heeft gevoerd. Frank Buijs, voorzitter van JCI Nederland: "Ik ben verheugd over de ruim twee ton die leden van JCI Nederland bijeen hebben gebracht voor het leveren van geïmpregneerde anti-malariaklamboes in Kameroen. Een prachtige prestatie!" Ook aan de training en distributie van de netten is gedacht. Buijs: "Als JCI willen we een duurzame, positieve impact hebben op lokale gemeenschappen. Zo werken we wereldwijd aan een betere wereld. In Nederland doen we dat al 55 jaar. We gaan dan ook door met dit project en andere projecten binnen JCI, waarmee we een positieve impact willen leveren." 

Lustrum JCI Nederland
Vandaag bestaat Junior Chamber International (JCI) in Nederland 55 jaar. JCI Nederland organiseert jaarlijks in meer dan 100 gemeenten over het hele land honderden vaardigheidstrainingen, bedrijfsbezoeken, zakelijke netwerkactiviteiten en inzamelingsacties. Buijs: "We hebben als JCI Nederland een grote lokale impact. Dit wordt vaak niet gezien op de landelijke radar, maar we krijgen met onze ruim 2000 leden in korte tijd altijd veel voor elkaar. JCI is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van professionals tot 40 jaar. Niet de erkenning voor ons netwerk, maar de persoonlijke groei en de netwerkkansen van onze leden zijn de resultante van wat wij doen."

Over JCI Nederland
JCI (Junior Chamber International) is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van circa 170.000 ondernemende mensen tot 40 jaar in meer dan 116 landen wereldwijd. Elk JCI lid deelt de overtuiging dat we onszelf en de wereld om ons heen moeten verbeteren om blijvende positieve verandering te creëren. JCI heeft als non‐gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. In Nederland heeft JCI ruim 2.000 actieve leden in meer dan 100 gemeenten en werkt samen met onder meer Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis (www.jci.nl).

Nieuwsarchief