08-12-2016: JCI zamelt geld in voor Speelgoedbank

Geplaatst op 03-10-2017

De leden van netwerkorganisatie JCI Almelo staan op zondag 18 december 2016 op de jaarlijkse Kerstmarkt in het Doelengebied in Almelo met een Wensboom. Met de Wensboom wil JCI Almelo de kerstwensen van kinderen uit minimagezinnen laten uitkomen. Bezoekers van de Kerstmarkt kunnen al voor een klein bedrag een bijdrage leveren. De opbrengst van de Wensboom gaat naar de Stichting Speelgoedbank Almelo.
Wensboom

JCI Almelo toont zich betrokken bij de maatschappij en wil laten zien dat een kleine bijdrage voor een ander het verschil kan maken. Daarom staan de leden van JCI Almelo met een Wensboom op de jaarlijkse oelenkerstmarkt in Almelo. In de Wensboom hangen kerstballen die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Bezoekers van de Kerstmarkt kunnen voor een klein bedrag een kerstbal kopen. Daarmee leveren zij een bijdrage aan een kerstcadeau voor kinderen uit minimagezinnen in de gemeente Almelo.
Speelgoed
De opbrengst van de Wensboom van JCI Almelo gaat geheel naar de Stichting Speelgoedbank Almelo. Deze stichting richt zich op kinderen van 0 t/m 12 jaar uit de gemeente Almelo waarvan de ouders gebruik maken van de Voedselbank en de Boodschappenmand. De kinderen of ouders kunnen bij de Speelgoedkast van de stichting speelgoed uitzoeken of in dit geval een kerstcadeau.De Wensboom van JCI Almelo is beschikbaar gesteld door Elferink Kerstbomen uit Harbrinkhoek en wordt mede mogelijk gemaakt door Buro Bedenkt en Eco Nederland.
Doelenkerstmarkt
De Doelenkerstmarkt vindt plaats op de Kerstkoopzondag 18 december 2016 tussen 12.00 en 18.00 uur. Bezoekers kunnen een rondje maken langs de 80 kerstgerelateerde kramen en activiteiten in de Doelenstraat, Oranjestraat, Kerkplein, Kerkstraat en Grotestraat-Noord. Naast de Wensboom zijn er Kerstmannen, koren, Glühwein, warme chocolademelk en allerlei lekkernijen.
Over JCI
JCI Almelo is onderdeel van JCI Nederland. JCI (Junior Chamber International) is een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen. JCI heeft in Nederland ruim 2.500 actieve leden in meer dan 100 gemeenten. JCI Nederland maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van circa 170.000 leden in meer dan 116 landen. De organisatie is niet politiek of religieus gebonden. Elk JCI-lid deelt de overtuiging dat we het verschil kunnen maken door betrokken te zijn bij de maatschappij en zelf regionale, landelijke of internationale initiatieven te ontwikkelen om een blijvende positieve verandering te creëren. JCI heeft als non‐gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties.
bron: www.uitinalmelo.nl

Nieuwsarchief